Składniki:
60 dag szynki wieprzowej
75 dag ziemniaków
2 cebule
25 dag pieczarek
4 ogórki konserwowe
150 ml śmietany 30 %
1 łyż. musztardy
masło, olej, bulion, mąka
sól, pieprz, cukier, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle z przyprawami (sól, pieprz, gałka muszkatołowa). A następnie pieczemy w piekarniku.
2. Mięso kroimy na medaliony, przyprawiamy solą i pieprzem, smażmy z obu stron na złoty kolor.
3. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy podobnie robimy z pieczarką, dodajemy to do mięsa i zalewamy bulionem. Dusimy do miękkości.
4. Ogórka kroimy w paseczki i dorzucamy do duszącego się mięsa, dodajemy śmietanę, musztardę i troszkę cukru.
5. Przyprawiamy i zagęszczamy mąką z wodą.
mniam :P
OdpowiedzUsuńsame pyszności mm ;d
OdpowiedzUsuńwww.sandicious.blogspot.com
Pycha ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają baaardzo zachęcająco, ciekawe czy mi też takie wyjdą:p
OdpowiedzUsuńDołączam do obserwujących i zapraszam do mnie:)))
mniam! wygląda pysznie ;>
OdpowiedzUsuńRozdrażniłaś mój żołądek! :)
OdpowiedzUsuńmniam, mniam, wyglada pysznie :)
OdpowiedzUsuńYummie <3
OdpowiedzUsuńNa pewno wykorzystam przepis. Mój chłopak będzie przeszczęśliwy, bo na każdą wieść o tym, że coś dla niego gotuję pyta: ale będzie mięso? :D
mniam :) wyglada pysznie!
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńmniam mniam uwielbiam!!
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy, ale można spróbować :)
OdpowiedzUsuńale ty fajnie piszesz *.* super zdjęcia! obserwuję i zapraszam do siebie :)
OdpowiedzUsuńobserwujemy też na bloglovin? <3.
wygląda naprawdę nieźle !
OdpowiedzUsuń