Strony

czwartek, 26 września 2013

Sos koperkowy

Witajcie. Dzisiaj mam dla was przepis na pyszny sos koperkowy ale nie taki zwyczajny, normalny. Nauczyłam się go robić w szkole, jest rewelacyjny do każdego rodzaju mięsa bez względu czy to jest mięso pieczone, smażone, duszone czy gotowane.

Składniki:
200 ml śmietanki 30 %
1 serek topiony
pęczek koperku
magi, sól, pieprz

Wykonanie:
1. Podgrzewamy śmietankę dodajemy do tej serek topiony pocięty w kawałkach (szybciej się taki rozpuści)
2. Jeśli będą grudki z serka (choć nie powinny) zmiksować blenderem.
3. Dodajemy posiekany drobno koperek.
4. Przyprawiamy do smaku. Podajemy go głównie pod mięso :)





I gotowe !!!

26 komentarzy:

  1. Witam.
    Na moim blogu odbywa się konkurs - http://pannapatrycja.blogspot.com/.
    Do wygrania wiele nagród, warto spróbować!
    Zachęcam do wzięcia udziału, pozdrawiam cieplutko, Panna Patrycja. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. najbardziej to chyba podoba mi się ta miseczka i talerzyk ^^

    p.s. pozdrawiam i zapraszam do kupna kubeczków zaprojektowanych przez Monikę Marchewkę - dochód zostanie przeznaczony na fundację Zwierzęca Arkadia - info u mnie na blogu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mm pyszności :)

    pozdrawiam :)
    http://monika-agness.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam koperek jako dodatek w każdej psotaci ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Koperku nie lubię wole sosy czosnkowe :) ale talerz masz śliczny uwielbiam białą zastawę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Taki fajny sosik znajduje zastosowanie w wielu potrawach. P.S Przeczytałam kilka ostatnich notek i stwierdzam, że jesteś bardzo uzdolnioną osóbką :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię taki sosik :) A serek topiony dowolny? Można fajnie operować smakiem wybierając a to z pieczarkami a to jakiś emmentaler badź massdamer :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak dowolny, ale polecam bez dodatków ponieważ psuje smak jak dla mnie :)

      Usuń
  8. wygląda pysznie:) do tego bardzo ładnie podane, fajna jest ta łyżka/miseczka do sosów:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglada apetycznie , koperek kojarzy mi się z latem mmm... :)

    OdpowiedzUsuń
  10. robię koperkowy, ale jakoś nigdy nie dodawałam do niego serka topionego-musi nieźle wzbogacać smak!
    Czas wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mmmm pycha ! To juz wiemy co dzisiaj dodamy do obiadu !:):) Dziekujemy za odwiedzin i mamy nadzieje zd będziesz zaglądać do nas jak najczęściej:* Pozdrawiamy , Patrycja & Daria

    loli-la-lu.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. Super miseczka!:) Fajne zdjęcie dania, oby więcej takich!:)

    OdpowiedzUsuń
  13. nie spotkałam się jeszcze z taką wersja :) na pewno go wypróbuje :) zapraszam częściej do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mmm... świetnie wygląda i zapewne w smaku jest jeszcze lepszy ;*

    OdpowiedzUsuń
  15. wspaniały przepis!♡ ♡ ♡ ♡
    POZDRAWIAM:*
    Ola

    OdpowiedzUsuń
  16. wygląda bardzo apetycznie :) jednak ja nie przepadam za takimi sosami :) pozdrawiam i dziękuję za komentarz http://silesianfashionfreak.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  17. sos jak sos ale jak pięknie podane <3

    OdpowiedzUsuń
  18. Robiłam podobny, tyle że dodawałam zamiast koperku przesmażoną cebulę i mniej śmietany. Takie pseudo serowe sosy serowe są nawet smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje !!!