Witajcie. Dzisiaj mam dla was przepis na pyszny sos koperkowy ale nie taki zwyczajny, normalny. Nauczyłam się go robić w szkole, jest rewelacyjny do każdego rodzaju mięsa bez względu czy to jest mięso pieczone, smażone, duszone czy gotowane.
Składniki:
200 ml śmietanki 30 %
1 serek topiony
pęczek koperku
magi, sól, pieprz
Wykonanie:
1. Podgrzewamy śmietankę dodajemy do tej serek topiony pocięty w kawałkach (szybciej się taki rozpuści)
2. Jeśli będą grudki z serka (choć nie powinny) zmiksować blenderem.
3. Dodajemy posiekany drobno koperek.
4. Przyprawiamy do smaku. Podajemy go głównie pod mięso :)
I gotowe !!!
najbardziej to chyba podoba mi się ta miseczka i talerzyk ^^
OdpowiedzUsuńp.s. pozdrawiam i zapraszam do kupna kubeczków zaprojektowanych przez Monikę Marchewkę - dochód zostanie przeznaczony na fundację Zwierzęca Arkadia - info u mnie na blogu:)
mm pyszności :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)
http://monika-agness.blogspot.com/
Uwielbiam koperek jako dodatek w każdej psotaci ;-)
OdpowiedzUsuńmniam ♥
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten sos! :)
OdpowiedzUsuńMój ulubiony sos :)
OdpowiedzUsuńKoperku nie lubię wole sosy czosnkowe :) ale talerz masz śliczny uwielbiam białą zastawę :)
OdpowiedzUsuńTaki fajny sosik znajduje zastosowanie w wielu potrawach. P.S Przeczytałam kilka ostatnich notek i stwierdzam, że jesteś bardzo uzdolnioną osóbką :)
OdpowiedzUsuńLubię taki sosik :) A serek topiony dowolny? Można fajnie operować smakiem wybierając a to z pieczarkami a to jakiś emmentaler badź massdamer :)
OdpowiedzUsuńtak dowolny, ale polecam bez dodatków ponieważ psuje smak jak dla mnie :)
Usuńwygląda pysznie:) do tego bardzo ładnie podane, fajna jest ta łyżka/miseczka do sosów:)
OdpowiedzUsuńo jak ładnie podane ;)
OdpowiedzUsuńWyglada apetycznie , koperek kojarzy mi się z latem mmm... :)
OdpowiedzUsuńrobię koperkowy, ale jakoś nigdy nie dodawałam do niego serka topionego-musi nieźle wzbogacać smak!
OdpowiedzUsuńCzas wypróbować :)
Mmmm pycha ! To juz wiemy co dzisiaj dodamy do obiadu !:):) Dziekujemy za odwiedzin i mamy nadzieje zd będziesz zaglądać do nas jak najczęściej:* Pozdrawiamy , Patrycja & Daria
OdpowiedzUsuńloli-la-lu.blogspot.com
Super miseczka!:) Fajne zdjęcie dania, oby więcej takich!:)
OdpowiedzUsuńsame dobroci:D
OdpowiedzUsuńnie spotkałam się jeszcze z taką wersja :) na pewno go wypróbuje :) zapraszam częściej do siebie :)
OdpowiedzUsuńMmm... świetnie wygląda i zapewne w smaku jest jeszcze lepszy ;*
OdpowiedzUsuńwspaniały przepis!♡ ♡ ♡ ♡
OdpowiedzUsuńPOZDRAWIAM:*
Ola
apetycznie wygląda <3
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie :) jednak ja nie przepadam za takimi sosami :) pozdrawiam i dziękuję za komentarz http://silesianfashionfreak.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńsos jak sos ale jak pięknie podane <3
OdpowiedzUsuńRobiłam podobny, tyle że dodawałam zamiast koperku przesmażoną cebulę i mniej śmietany. Takie pseudo serowe sosy serowe są nawet smaczne :)
OdpowiedzUsuń